Somethings going on in my mind!! Game week och intervjuv

Tjeenare!!
 
Vet inte vart jag slutade förra gången går så fort så håller inte koll så bra, hehe!
Lyckades dock nyss radera allt som jag nyss skrivit, tog mig typ en halvtimme att skriva så blir en lite slöddrig version av den förra jag skrev....
 
Men men, allafall! Fredagen bjöd på en vanlig skoldag, matte engelska government och fotball!! Blev sedan min första amerikanska fotbolls träningsmatchen mot andra lag än oss sjävla! så blev en timmes buss resa till Berthrouda, norr om Denver!! Gick rätt bra för oss tycker jag dock blev de inge sparkade för mig, inga PAT, Fieldgoals eller kick offs...surt! var dock kul att se hur vårt lag mätte sig med andra lag!! Ser ut som vi är rätt bra/average, mötte dock skolor som var mycket större än oss så vi gjorde rätt bra ifrån oss med tanke på de!!
 
Lördagen bjöd på 50-års kalas! familjens ex-granne fyllde 50 så vi begav oss till Denver för ett surprise party, var rätt kul att se hans min när vi alla skrek surprise när han kom runt husknuten, han fick nästan en hjärtattack, haha! Bjöds på rätt fresh mat för att vara amerikansk mat, tävlingar och lite annat! Lyckades faktiskt vinna en tävling, gick ut på att man skulle springa så fort man kunde med en kokosnöt mellan knäskålarna, haha vet weird americans!
Södagen blev en ta-de-lugnt dag med lite shopping av lite basic saker och äntligen en mobil, lycklig!!! Blev en LG touch med keyboard, kan säga en sak amerikanarna älskar keyboards nästan alla har en mobil med keyboard!!
 
Måndag och skolan började igen! Faktiskt första gågen man känner att de verkligen är kul att gå till skolan nu när allt är nytt, alla kurser är nya och att man får välja allt själv! Red day stod på schemat och de betydde matte med våran superhärliga matte lärare Mr. Mack, rätt sköna lektioner och ganska lätt matte ungefär den som jag hade i sverige förra året! Sedan engelska med Mr. Blackham som är skolans komiker, sjukt rolig älskar hans lektioner! government och fotball, vanlig skoldag med andra ord :P
 
Tisdag var en rätt vanlig dag, white day är de bästa i skolan, har ruskigt sköna lektioner foods 1, laga mat, off hour där jag bara tar de lugnt och ungås med folk som också har off hour, study hall älskar den här "kursen" till för att göra läxor så man slipper göra de hemma!! Anatomy efter de, första lektionen, verkar som en skön lektion kollar på film varje lektion typ så än så länge seems good!!
 
Red day och onsdag, trött! de börjar skolan way to tidigt här borta i usa, måste gå upp 6.30 AM rätt segt men skolan är skön så kompletterar bra! Matte med Mr. Mack, trodde jag men han var utbytt mot vikare.. rätt lugn lektion ändå man jobbar mest i par så de är rätt chill! Sedan engelska med Blackham the comedian, just nu håller vi på med nått rätt tråkigt och nått som inte på något vis hör till mig... Native american literature, historier/myter om hur jorden uppkom.. och de är inte lite konstiga kan jag säga er, bland de konstigaste jag läst, handlar om en gravid gudinna som ramlar genom ett hål i himla världen och blir räddad av ett par fåglar som fångar henne i hennes fall och sätter ner henne på en sköldpaddas rygg och så uppkommer jorden genom att hon planterar massa plantor och människor och de börjar tydligen växa när hon går i en cirkel i en speciell riktning, konstigt ? svar JA! Sedan samhällskunskap med Mr. Bonewell, den hårda! han har rätt sköna lektioner måste jag säga, powerpoints och sånt och så berättar han och förklara mycket och bra! Fick min första riktigt "stora" uppgift idag: göra en powerpoint som förklarar en stats/ regerings uppbyggnad och funktion och förklara de för 6 graders, jobbar i par så rätt skönt med nån som kan hjälpa en :P Har märkt en sak i skolan här dock, visste att de skulle bli så, är en väldans massa läxor och speciellt efter Red days där jag har alla mina svåra klasser som de ges ut läxor på...
Fotball och Cross.country stod på schemat efter de! tränade backar på cross-country träningen, och kan lova de har en riktig mördarbacke här precis utanför skolan... blev sedan lite kickoff träning på fotballen!! riktigt kul att kicka måste jag säga! Nått riktigt coolt hände efter träningen idag, de var en tjej från den lokala tidningen som var och tog lite bilder på oss när vi tränade! Så när lori( min värdmamma) kom för att hämta mig så visade det sig att dom kände varandra och hon var ute efter en intressant story om skolsporten på Elizabeth så när hon fick höra att en svensk utbytesstudent spelade fotball så slutade det med att hon ville intervjuva mig! Så hon frågade en massa frågor om vart jag kom från, vad som var svårast att anpassa sig till respektive lättare och massa andra! slutade med att hon tog några bilder, de var häftigt och kul! var ännu roligare att höra att reportaget skulle hamna på första sidan, tror reportaget skulle komma ut tidigt nån gång nästa vecka!
 
 
Så har min amerika vecka sätt ut! Imorrn väntar min första riktiga serie match, först spelar JV(b-laget), sedan spelar Varsity som är a-laget och de som betyder nått och de som räknas! riktigt taggad!! kan inte vänta, ser fram emot både imorrn och speciellt på fredag då de kommer vara ännu mera folk som tittar på dock är de bortamatch mot Frederick High School! Önska mig lycka till!
Var rätt coolt idag på träningen så tränade vi uppvärmning och inspringning inför matchen, var sjukt seriöst med allt och coach sprang runt och skrek på alla som slapade efter eller misslyckades! var dock kul ändå! Så efter fredag kommer jag vara en fullbordad amerikan, enligt min familj som säger att jag måste gå på en fotball game innan jag kan anse mig amerikan, skämtsamt menat såklart!
Just nu är man riktigt trött på att skriva efter att bloggen hackade upp sig och valde att radera allt jag skrivit, så känns skönt med en sovmorron imorrn vilket vi har varje torsdag!!
 
tyvärr inga bilder den här gången... sorry
 
 
Ciao, ha de bra där hemma!!

Helg och så började ju skolan!!

Tjeenare!!
 
Min helg och vecka har varit riktigt bra! hoppas ni har har de bra där hemma i sverige! Helgen, eller fredagen för att vara exakt, började med en "testa-på" skoldag för nya elever och freshman(första åringar i high school). Det började med några tal och lite praktisk information om hur dagen skulle se ut. Blev sedan forslad till ett klassrum med en hel drös med utbytesstudenter och nya studenter och namnlekar lektes och tidsfördrivande spel för att lära känna varann. träffade 4 tjejer från tyskland och en tjej från finland med kass engelska som man inte förstod så mycket av. Var härligt att äntligen få träffa nån i sin egna sits och lära känna några av dem. Man fick sedan, efter att ha fått umgåtts lite med folk, göra en såkallad walk-the-schedule, som innebar att jag fick gå en kort riktig skoldag och träffa alla lärare och få lite info om kurserna som jag tar. Visade sig att jag har en av världens bästa matte och engelska lärare som är hur sköna som helst och skämtar hela tiden. Dagen drev på och sedan hem till middag och lite filmmys med familjen. 
 
Lördagen stod för ett jäkligt tajt schema, klockan ställdes på 6.45 för att dra på amerikansk fotbolls träning inför träningsmatchen. In i duschen och snabbt hem och få i sig nått att käka och sen vidare till födelsedagsfest för Cooper, min värdbror, som fyllde år i lördags! Hem till hans flickvän och fira hans flickväns mamma och pappa som hade 40 års party! självklart var det klassisk amerikansk mat, Hambrugers! Hann även med en första skypea med sverige och mamma och pappa då var kul att se de, de fick även träffa Dean, Lori och Cooper. Måste ju säga att trots att man har de underbart här i USA så saknar man alla där hemma väldigt mycket! Men Kul att få träffa lite folk efter en vecka av amerikansk fotbolls träning. Var tvungen att lämna festen lite tidigare för att komma i tid till träningsmatchen. Var rätt nervös för enligt mig så brukar de komma runt 10 pers o kolla när de är träningsmatch när man spelar, den här träningsmatchen mellan olika spelar i vårt lag kom det ungefär 100-130 pers som fyllde läktarna. Så var lite smått nervös när man gick fram för att kicka min första PTA(point after touchdown, som man gör varje gång efter man har gjort en touchdown). Var en rätt häftig känsla när man drog igenom 3 av 3 och fick igång hejarklacken som skrek: SWEDEN, SWEDEN, SWEDEN!!!
 
Söndagen blev en relax dag, eller ja, ungefär! blev en snabb sväng till The Mall! Ett helt sjukt enormt köpcenter som var lika stor som en hel stad och jag skämtar inte! Bara Parkeringsplatsen var nästan lika stor som halva sunnersta, haha! Blev ett lite försenad födelsedags köp, keps och lite mobil jakt där. Skönt att Cooper nyss tagit sitt körkort så man kan ta sig runt överallt så när Coopers kompis mamma bestämde sig för att handla mat så  tog vi bilen hem och dagen avslutades med en ta-de-lugnt kväll och lägga sig i tid för skolan stod på schemat på måndagen.  
 
Måndag och min första skoldag, kanske de man sett fram emot mest!! Klockan ringde 6.30 och man var tvungen att släpa sig upp tidigt och gör sig redo och sedan väntade den klassiska amerikanska skolbussen för första gången! Skolan var helt smockfull med elever redan runt klockan 7, först väntade ett informations tal och och ett tal om skolåret som vanligt! Sedan första lektionerna där jag lyckades komma i tid till allihopa! Lunch, kände inte så många från den kursen som jag hade och i ett hav av elever som alla kämpar sig fram för att komma till lunchkön så var de svårt att hitta nån man kände att käka med så var lite nervös att jag skulle behöva sitta ensam men hittade några sköna människor som frågade om jag var The swedish guy och sedan var de lungt med att behöva sitta ensam!!
 
Mitt schema såg ut så här för er som undrar!
First Block: Integrated Math 2
Second Block: LA(= english 300 , junior level)
Third Block: U.S goverment
Lunch
Fourth Block: Football, ungefär som weight training(gymma)
 
Fifth Block: Foods 1, hemkunskap ungefär
Sixth Block: Off hour, håltimme
Lunch
Seventh Block: Study Hall, letkion för att göra läxor
Eight Block: Clay eller anatomy får välja snart, clay är typ forma lera ungefär!
 
Så varannan dag har jag Red day som är 1-4 block(block är som en period) och varannan dag har jag White day som är 5-8 block!
 
Blev sedan amerikansk fotbolls träning efter skolan, lite kicks och fys!
 
 
Tisdag, white day väntade och mina roliga klasser började! Lite svårt att komma in i de nya systemet med går rätt bra tycker jag! Vår mattelärare är den bästa jag haft någonsin han är hur skön som helst och skämtar runt hela tiden och han verkar älska mig och sverige och Zlatan( han gillar tydligen fotboll, soccer). Han Avbryter lektionen var och varannan minut för att prata om oss och sig själv och skämta runt så matte har plötsligt blivit roligt! Engelska lektionen var kanske en av de roligaste lektionerna jag haft, samma sak på den lektionen läraren skämtar runt och berättar massa, han försökte även testa på lite svenska! Roligaste jag vart med om på länge!!
Amerikansk fotboll efter skolan och första special team, vilket är teamet som är inne vid kick offs, då matchen börjar, och PAT's! Så äntligen började träningen på riktigt för mig!!
 
Onsdag! Skön dag idag, alla enkla lektioner som inte kräver så mycket ansträngan( white day) laga mat på morgonen sedan håltimme då jag bara chillade och lärade känna lite nytt folk som också hade off hour så vi tog bilen till Sonic(snabbmatställe) i centrum av Elizabeth och spenderade 2 och en halv timme med att bara ta de lugnt! Sedan lite läxgöra i study Hall och sedan var jag på möte med min student counselor för att ändra lite i schemat! Gick med i cross country running(terränglöpning) teamet idag, ska bara vara kicker i amerikansk fotboll så coach lät mig vara med i CC running teamet, så från och med nu så blir de först CC running i 1 timme och sen football i 1 timme ungefär! Fick börja terränglöpningen med att springa 5 k, så dog nästan pågrund av den höga höjden, typ 2500 meters höjdskillnad....
 
Så, så har min första skolvecka i USA sätt ut, hoppas skolveckan i sverige vart bra för er! Slänger in lite bilder också så ni slipper läsa så mycket!
 
Ha de bäst allihop, ciao peace hejdå och all vad man nu säger!!
 
Redo för skolstart
 
 
 
Bussen till första skoldagen, Lori som tog med hennes kamera!
 
 
 
 
 
 
 

Bilder Elitch, scrolla ner för att se lnlägget!!

Lite bilder som inte kom med i förre inlägget, scrolla ner och läs inlägget    
 
 
Elitch Garden!!
 
 
Några av attraktionerna där!
 
Utsikten över nöjesfältet
 
 
Efter Boomerang!!
 
 
En del av vattenlandet!!
 
Utsikten från en av bergodalbanorna, Central Denver!!
 
 
Jacobs bil, ruskigt fin bil som man fick åka med i hem till Elizabeth!!!

Elitch Garden och Amerikansk Fotboll!!!

Tjeeeenare! lite dåligt uppdaterande men ska försöka bättre på lite....
Okej, så den här veckan och helgen har vart en stressig och ruskigt rolig vecka! Under helgen var jag och min värdmamma lori in till Parker, en närliggande stad och shoppa loss på grejer inför skolstarten, mobil och lite annat! Hann också med en familjemiddag/kortspelskväll hos en av loris tjejkompisar. Fick lära mig ett riktigt lantis spel, Horseshoe spelet går ut på att träffa en pinne med en hästsko man tävlar två mot två och spelar till tio, ett poäng för att träffa pinnen! rätt kul men svårt och konstigt, haha! Måndagen blev en kort shopping dag för att hitta en bra telefon, blev sedan att skynda sig till sin första amerikanska fotbolls träning, hade aldrig testat på de...! Var rätt kul när man kom in i omklädningsrummet och när coach presenterade mig inför alla 40 killar i omklädningsrummet som Anton, an exchange student from sweden. Överallt hördes kommentarer som: oohh his from sweden nice, wow sweden really cool, wow his awesome och hey I saw you in wall-mart you have really nice hair man, haha!! Och ännu roligare att se allas miner när man drog på sig sina orangea, lila fotbolls(soccer) skor som drog till sig väldigt mycket uppmärksammhet och en massa frågor. De gick rätt bra var rätt kul men svårt att förstå sig på hur man ska springa vid olika såkallade "plays" men annars var de riktigt kul! 4 timmars träning med en timmes vila så man var rätt trött efter de och sen att Elizabeth ligger på 2100 meter gjorde de ju inte bättre för konditionen heller! På lördag väntar första matchen, blir nog så att jag kommer vara kicker/ wide receiver i Varsity teamet( seniorernas lag och A-laget)  Så, så har ungefär min vecka sätt ut med amerikansk fotbollsträning varje dag från 16.00-20.30 tills idag (torsdag).
Idag blev de till att för första gången se storstaden, Denver. Jag, Cooper(min jämngamla värdbror), han polare Brandon och hans andra polare Jacob tog oss in till down town Denver och sedan Elitch Garden. Elicth Garden är en jäkligt stor nöjespark/vatten land, ungefär lite större än Liseberg. Var hur kul som helst och fick se lite av Denver på samma gång var sjukt kul att komma bort lite från träningen och bara slappna av och vara lite med cooper och hans kompisar. Kom dit vid 12 och drog vid ungefär 18 så efter en heldag av bergodalbanor och watersildes så blev de filmmys med hela familjen. 
Efter att ha varit i USA i lite mer än en vecka så har man stött på rätt många roliga frågor, så tänkte de kunde vara kul att dela med lite från mina upplevelser som svensk i ett landsbyggsområde i USA! 
1. Hey does sweden have a own language or do you speak like French ?
2. Is sweden close to Ireland ?
3. Is sweden close to Canada, or?
4. Do you have like candy in sweden ?
 
Japp dessa är några av de konstiga frågor som man stött på här, lär väll bli några fler när skolan börjar!
Slänger in lite bilder från Elitch Garden från idag, enjoy!!
Ciao
 
 
 
Lite bilder på hundarna och Cooper som håller i Misha!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Lite bilder

lite bilder från första veckan! hann inte infoga så många bilder vid förra inlägget, hade lite bråttom!! så här kommer dom! ciao

Framme i USA

Äntligen framme!!! lång flygning nästan 18 timmar nått sånt tror jag, härligt med sällskap från gustav under hela resan! Han skulle vidare till Monterose en liten stad i bergen i västra colorado! så var riktigt glad att jag inte behövde flyga nå mera, riktigt jobbigt med jetlagen, den stora höjdskillnaden och den sjuka värmen, är helt sjuuukt varmt här! direkt när jag kom upp i ankomsthallen blev jag mött av Austgen family med en skylt på svenska där det stod Välkommen till Colorado och med en bilden på mig den amerikanska, svenska och colorados flagga! snällt av dem !! Blev sedan att försöka hitta bilen i parkeringshuset som var helt seriöst lika stor som en liten stad! självklart hade de en klassisk amerikansk bil, en stor pickup! Ut på motorvägen och i full fart och sedan till ett restaurang område! jag fick välja och de blev Village in! blev varmt välkommen av en servitris som välkomnade mig med att bjuda mig på paj och berätta sina livs historier om allt möjligt och trodde självklart sverige var Schweiz... hur går de till liksom ?
Hade en riktigt trevlig middag med familjen men var riktigt trött så vi åkte hem och där jag fick en rundtur i hela huset och garaget (hur stort som helst med all möjliga verktyg och allt möjligt)! var riktigt trött så efter det så gick vi in och pratade lite om allt möjligt och de visste tydligen att vi äter pannkakor på torsdagar, haha! Blev till att sova efter det!
Idag och igår hann jag med att följa med till skolan för att kolla hur den såg ut, hann med wal-mart, brandstationen där de visade mig runt hela stället och en massa andra saker!

Svårt att skriva på svenska kan jag säga, meningarna blir helt konstiga.... och när man inte riktigt vet vad man ska skriva! hoppas ni har det bra hemma i sverige!

Make the most out of your time

Tjeenare!
 
Lite dåligt bloggande på sista tiden men de får man väll leva med, inte så rutinerad bloggare så.... De senaste dagarna har vart några intensiva men ruskigt härliga dagar! men även några dagar då man sagt hej då till kompisar och släkt med en tår i ögat! kommer sakna alla sjukt mycket...
Har umgåtts med familjen idag ute på Viktoria, ett övningsområde där pappa instruerar framtida brandmän, farsan kan fixa han! Skulle vara en överraskning men mamma kunde inte hålla sig. Där fick vi i alla fall gå på lite ilske terapi eller egentligen skulle de vara en "övning" där vi skulle "rädda" en docka i en bil men slutade med att vi lekte lite och klippte sen sönder bilen. Avslutade med ett bad i poolen.
Två dagar kvar sen är man i det förlovande landet USA, känns obeskrivligt! Är helt sjukt taggad, kommer lite mera uppdateringar senare, slängde in några bilder på mig  :)
 

En vecka kvar sen börjar de....

Tjeeenaree!
 
Har vart en lite halvt stressig start på the hell weak, den mest stressiga i mitt liv där jag ska hinna med en massa småfix, träffa alla kompisar och släkten, skicka mail och prata med hela värdfamiljen , läkar besök, vaccinera sig sista gången, packa, köpa presenter och massa annat! Men de funkar okej, har iaf fått bra kontakt med hela familjen förutom en av bröderna och än så länge verkar dom som en dröm familj, är helt sjukt nöjd men fick idag reda på att de kanske kommer vara min välkomst familj ett tag för de ska resa bort vet dock inte hur länge eller hur de kommer påverka mig men får väll se de från den ljusa sidan! Har också hunnit med att boka flyg, så de är klappat och klart, kommer åka den 7 från Arlanda till New york och från New york till Denver! kommer åka med en polare, Gustav, som jag träffa på YFU lägret som också ska till Colorado så riktigt skönt med sällskap hela vägen. Helt sjukt taggad men känns nästan fortfarande overkligt att om en vecka är man på andra sidan atlanten och har börjat ett nytt liv! 
 
 

Myhighschoolyear

Här delar jag med mig av mina dagar som utbytesstudent i USA genom bilder, berättelser, videos och annat smått och gott! So Enjoy or Beat it

RSS 2.0