Thanksgiving, Black Friday shopping and Wrestling!

Tjenare! 
 
Har vart riktigt dåligt med bloggandet på senaste tiden, men har haft fullt upp och vart trött och så har inte blogg hemsidan funkat. Men men, ska försöka få med så mycke jag kan, har inte så jätte mycke tid att lägga ner på bloggen. Iaf... 
 
Förra veckan hände det inte så mycke, förutom att jag startat en helt ny sport, brottning! Första träningen var riktigt jobbig, för lära mig hur man attackerar och hur man försvarar sig, the basics! Så coach tog mig åt sidan och lärde mig det, sedan var det dags att lära sig lite nya attack moves. Firemans carry och lite annat. Efter det så fick jag fortsätta med the basics. Sedan de sista 30 min var de konditions träning och styrka. riktigt tufft för innan så brottades man live mot varandra 100 % för att försöka få ner den andra på rygg med två skuldror i backen eller ha kroppen bakom den man brottas med med kontroll. Så man var riktigt trött bara efter det och så skulle man sedan konditions träna. Måste säga att brottning är bland det mest fyskiskt krävande jag gjort. 
 
Blev sjuk på torsdagen till lördagen så hände inte så mycke på hela helgen, söndagen var the game time, broncos spelade mot San Deigo Chargers om ja inte tar fel. 
 
Så denna vecka eller förra blir det, var det thanksgiving week. ungefär som vårat höstlov förutom att vi har en hel veckan medans vi måste gå i skolan måndagen och tisdagen, så hände inte så mycke där i mellan, brottning båda dagarna och onsdagen efter. Skolan rullade på rätt lätt den veckan, håller på att fin slipa lite på min clay projekt en gargoyle, off hour hänge jag med polare och kollade football, på engelskan håller vi på med ett video projekt där vi gör en egen veriasion av Macbeth av Shakespear, i U.S govt tog vi vårt stora konstitution test som jag missade veckan innan då jag var sjuk. Inte så mycke mera intressant som händer i skolan.
Som jag sa så var det thanksgiving på torsdagen, tror rätt många redan vet hur thanksgiving går, till så hoppas att en förklaring inte är behövd. Iaf, på torsdags morgon så åkte hela familjen till min värdmammas bror i Aurora, som ligger rätt nära Denver. Där väntade släkt middag som de flästa gör, samlar ihop sin släkt och har en stor middag med kalkon och en massa mat, förutom kalkonen så tror jag att det är rätt olika vad man har mera men iaf, så var vi 13 personer där som käkade och någonting annat som är stort på thanksgiving är "Thanksgiving Football", där de visar profootball på thanksgiving som alltid brukar visas på söndagar, detta är också ett tillfälle för många organisationer att dra in pengar. Så delvis under middagen och innan och efter så kollade alla på football, Detriot vs Houston. Så det var riktigt kul och häftigt att testa på thanksgiving, efter middagen och footballen så har min värdfamiljs släkt en tradition att spela scrabble(alfapet) efter eller i alla fall mammorna, de flesta andra var riktigt trötta efter middagen som man äter till man spricker, dock var jag tvungen att ta det lite lugnt med maten pågrund av att jag måste tänka på vikten nu när jag brottas. Vi åkte sedan hem och bara tog det lugnt efter det! Lite familje tid när man kom hem.  
 
Fredagen var jag ledig från brottningen så tog tillfälle att hänga med polare. Fredagen är också en av usas största shopping dagar då ALLA affärer har super reor med super billiga priser, men bara under en eller två dagar så folk är helt galna och väntar flera dagar innan affärerna öppnar, alltså campar utanför. I alla fall så är det helt galet mycke folk ute, ungefär 10 gånger värre än jul och mellandags shopping när den är som värst! Tror cooper sa att cirka 500 människor dör varje år genom att bli nertrampade. Lyckades att få tag på ett par nya hörlurar eftersom alla fyra som jag har inte funkar haha som var gjorda i gissa vilket land, SWEDEN! och en ny ryggsäck och lite annant.
Lördags morgon hade vi brotting från 9 på morgonen till 10.30 så lite samma  ungefär, varje träning ser ganska likadan ut. Börjar med uppvärming genom att springa runt mattan som vi rullar ut som är ungefär lika stor som en halv innebandyplan. Sedan, gör vi en övning som kallas push-pull där man i princip knuffar och drar i den man brottas mot för att få de ur balans eller för att få en bättre set up för att attackera deras ben. Iaf efter det så visar coach nya attack och försvars moves och låter oss sedan testa med en partner. Efter det så live brottas, man går i hop tre stycken i en grupp i ungefär samma viktklass och erfarenhet och brottas sedan för att försöka få ner den andra, man byter av varandra så att man är inne i två ronder och vilar en. Efter det är de kondition och styrka så är rätt tufft men kul. 
 
Lördagen så fyllde en av utbytesstudenterna år så hon bjöd med mig till mid-night bowling, som ni kanske fattar så spelar man bowling mitt i natten, var rätt cool de hade musik och släkte ner hela bowling hallen och hade massa laser och andra ljus och ljud effecter igång medans man bowlade. Gick rätt bra, jag och en annan kille från chile var rätt lika från vad jag kan minnas. Var kul käkade nacos och bowlade från kl 11 till 2 på natten. 
 
Söndagen var en chilldag utan brottning så kollade football vid 3 på dagen, var sedan var jag tvungen att hålla på med våran Machbeth video projekt. Så höll på med det hemma med cooper, john och zach hela dagen och halva kvällen. Var sjukt kul att göra, en jäkla massa skratt och en del bloopers så var kul att titta på dagen efter när vi visade den i klassen. 
 
Hoppas allt är bra där hemma och att alla mår bra, ha de bra allihop! Ciao. 
 
 
 
 

Såg den här saken flyga runt mitt i köpcentrumet, haha rätt coolt!
 
 
At the mall!
 
Black fridays shopping resultat!
 
 
Födelsedagsbarnet vid bowling hallen.
 
Gick ut och käkade på lördagen med familjen. 
 
En av affärerna vi var till, skid, skateboard och sånt!
 
samma affär
 
Hittade en shysst skidhjälm som skulle likna R2-D2.
 
 
 
The mall!

Kommer inlägg snart!

Har haft lite fullt upp hela helgen och förra veckan och har bara inte kännt för att blogga för de är riktigt seegt men men och igår när jag hade lite tid och ork så funkade inte blogg.se och idag har jag inte så mycke tid och ork heller så kommer lite längre inlägg imorrn istället för er som checkar bloggen regelbundet så kolla imorrn kväll så ska jag försöka ha fixat fram nått att läsa!

Play off game, movie níght, Wrestling! Life is to short to waste time!!

Tjeenare!!!
 
Hoppas allt är bra!
 
Har vart en rolig och rätt fartfylld vecka med en del roliga och lite mindra roliga saker som hänt!
 
 
Måndagen var en vanlig dag, röd dag tror jag! Vilket är matte, engelska där vi håller på att läsa Macbeth av Shakespear, vilket är ruskigt tråkigt eftersom de är gammeldags engelska som är rätt jobbigt att lyssna på och rätt svårt att förstå..., U.S government, där vi håller på med "the american constitution", alla grundlagar och allt sånt! Och efter det football class där vi oftast tittar på filminspelningen från fredagens match eller styrketränar. 
 
Tisdagen efter football träningen så brukar vi ha något som heter senior dinner, vilket är som en belöning för att vi vunnit vår match(fredagens), alla seniors får komma hem till coach och käka och bara hänga och prata om vad som hänt i veckan med footballen och annat. Var min första någonsin, har haft läxor och annat som vart i vägen och vi har inte vunnit alla matcher så var därför min första senior dinner först nu. I alla fall, var riktigt nice med maten och allt, sedan var de ju val dagen också, och kan säga att de senaste veckorna har vart fyllda med reklam annonser överallt så man har verkligen fått nog med alla dom, gick inte att titta på tv utan att se en valreklam.... så skönt att de var över och att obama vann vilket inte så många här ute tyckte var så bra!
 
Onsdagen var en chill dag, kollade film med familjen och gjorde läxor och lite annat!
Football som vanligt!
 
Torsdagen var en lite speciell dag, som ni vet så lyckades vi ta oss till state play offs och som en lag tradition så har coacherna grävt en liten grop i end zonen på footballs planen där de sedan startar en liten brasa där alla seniors slänger in någonting som betyder mycket för dem och sedan när allt är aska så täpper de igen hålet! Var en riktigt härlig känsla hela laget satt där och alla coacherna, jag valde att slänga in en liten del av min flagga som jag hade tagit med mig hit. Alla tyckte de var en riktigt bra ide men lite konstigt att bränna sin egna flagga, haha!  Tycker det var en riktigt häftig och smart ide, som coach sa, "now you all will be a part of this field forever". 
 
Fredagen var inte som en vanlig fredag med football game, den här gången var de lite speciellt football matchen var på lördagen! Så efter träningen så var det team dinner i skolan åkte sedan hem till hayden för filmkväll, shawshank redemption blev de! ruskigt bra film... om ni inte sätt den se den! 
 
Lördagen var som jag sa footballs match, play off game win or lose!! Samling 3 timmar innan matchen, 10.00 för att ta emot Silver creek hemma! Vi visste att de skulle bli en tuff match, vi var seedade bättre men matchen slutade 33-14 till dom, så footballs säsongen är officiellt över! lyckades med mina 2 extra poäng, så kändes bra att avsluta på topp med jävligt surt att vi förlorade men samtidigt skönt att de är över, har vart rätt tröttsamt och drygt att ha träning varje dag. Kändes också lite konstigt att de var min sista kick någonsin kanske.
Efter matchen så bjöds de på steak hemma som en liten tröst och som ett litet firande att footballs säsongen var över och sedan åkte jag över till daltons och sov över.
 
Söndagen, frukost hos dalton och sedan hem och vila lite tänkte jag men familjen var på väg över till Smith's, några vänner till familjen för att kolla på football, Denver broncos spelade borta mot North Carolina om jag inte kommer ihåg fel, slutade 29-14 om jag inte kommer ihåg fel där heller, haha! Käkade middag och spelade kort där också! 
 
Juste i fredags så bestämde jag mig för att börja med wrestling, brottning med andra ord! är en riktigt populär sport här borta och har många kompisar som håller på med de så ska åter igen testa nått helt nytt, den här gången har jag dock ingen aning om nått alls men får hoppas på de bästa, börjar imorgon så ni får höra allt nästa vecka.
 
Har säkert glömt nått som hänt men men, hoppas ni alla har de bra, har lite läxor o göra så blev inte så genomgående men men!
 
Ciao!
 
Bakade pumpkin bread i foods class!!     
 
 
 
Study hall, man kan göra lite som man vill...!
 
Pumpkin bread, delicious !
 
Haha hitta de här i botten av ett sexpack läsk! " You see, we're people just like you. (except for Donna she's weird)
 
En bild på klockan som vi ringer i när vi vinner!
 
Det här var vad jag menade med en brasa i en grop!
 
 
Haha!!
 
Fick min lag bild och personlig bild med posten i onsdags nått sånt tror jag, de lyckades självklart klämma in ett q framför Alm så de stod Anton qAlm!
 
Football at Smith's house!
 

Halloween och League Champs

Tjenare!!
 
Har vart en riktigt härlig vecka med en del saker som hänt!
Har vart halloween och en del annat som hänt...
 
Iallfall, Måndagen var vanlig dag tror jag, kommer faktiskt inte ihåg vad som hände då, tror de var en rätt vanlig dag! Football träningen efter som vanligt, känns lite konstigt att bara ha football och inte soccer elle crosscountry längre och kommer säker kännas ännu mera konstigt när man inte har någonting alls, får se vad jag ska göra på vintern, alternativen står mellan basket eller brottning som är riktigt populärt här och som de är rätt många som vill att jag ska testa på.... får se hur de blir med de.
Tisdagen var de fullt med läxor som man börjar bli lite trött på dock tur att jag har off hour ocgh study hall där jag kan göra nästan allt, men men bara att vänja sig. Resten av kvällen satt jag och tittade på resor som YFU anordnar på våren, för utbytesstudenter, de finns lite olika att välja på beroende på vilket district i USA man bor i. Det som finns för mig att välja på är: Hawaii, NY i 5 dagar, Road trip på östkusten, Road trip på västkusten, Las Vegas, Östkusten i 5 dagar nått sånt tror jag. Får se hur ekonomin ser ut när man ska bestämma sig. 
 
Onsdagen var som kanske några av er vet Halloween i USA, något som är riktigt stort i USA, vilket jag har fått förklarat för mig inte är sant, har fått de föklarat för mig såhär, "de spelar ingen roll vad det handlar om vi amerikanare lägger nere mycket tid på allt". Haha stämmer rätt bra tycker jag.
Iallfall som sagt så är halloween kanske en av de största helgdagarna(? har glömt bort vad de heter,haha)
så var ju tvungen att fira den som amerikanarna gör de, så efter football träningen så åkte jag, kevin och chantz hem till mig för att leta reda på något att klä ut sig med, Chantz hade redan klätt ut sig, till boba fett från star wars, slutade med att jag klädde ut mig till en späckhuggare, haha och kevin till en blandning av Freddy Kreuger och en lieman eller nått sånt blev nått lite halvt random. Efter vi fixat i ordning oss så tog vi oss in till downtown Elizabeth och gick runt och Trick or treat. Det härliga är att det är helt sjukt fullt med folk överallt ungar och deras föräldar och tonåringar som går runt på gatorna som är fullpackade, så att bilarna har svårt att ta sig förbi. Träffade några andra som vi gick runt med ett tag också sen tog vi bilen till ett annat ställe och gick runt där. Det andra härliga är att ALLA har riktigt mycke godis här finns det inget, "tyvärr vi har ingenting", om man "inte här någonting" här så är det för att det är slut och är det slut så tar man bilen och åker och köper mera. Vi var ute i ungefär 2 timmar och kom hem med ungefär 2 kg godis, lite mera kanske, haha!
 
Torsdagen var en vanlig dag, vit dag tror jag! Hade foods där vi gjorde smoothie och hade lite "sen" Halloween tävling där den som gjorde den mest smakfyllda smoothien och den som gjorde den bäst garnerade smoothien vann en påse med godis. Lyckades vinna "bäst garnerade"!!! Off hour efter de, hade inte så mycket att göra så cooper(som har bytt till min off hour) tog bilen till Castle rock och käkade med Austin! Study hall så har jag kommit på att jag kan gå till clay klassrummet och hålla på, efter de så har jag clay så jag kan bara stanna kvar där, rätt skön dag, börjar älska min white day mer och mer. Efter football träningen så var det team dinner.
 
Fredagen var vanlig skoldag, hade egentligen planerat på att åka och kolla på gymastics som hade sitt state meet, där de tävlade om delstats titeln, men funkade tyvärr inte eftersom man inte får missa mer än två classer för att kunna få spela, och som ni vet så bjuder fredagen alltid på football så... blev ingen gymnastics för mig.
Men men, aja som jag sa så är fredag alltid game day. Men den här gången var det lite speciellt, den här gången stod league titeln på spel och Weld Central stod som motstånd. Var en riktigt rolig match som slutade 41-20 till oss och league titlen var säkrad och state play-offs, YEEESSSSS!! Gick riktigt bra för mig också en riktig kul match för mig också, lyckades med alla mina extra poäng, hade en som var lite speciell! Var en extra poäng där han som kastar bollen bakåt till holdern, missade holdern totalt och bollen rullar 5 6 yards bakåt, så jag får springa bak och plocka upp bollen, plockade upp bollen och sprang som en galning 5 6 yards och ser sedan att de kommer 4 Weld central killar mot mig, lyckades titta upp och se Jordan så jag kastar ett rugby kast till honom som lyckas fånga den och springa in med den i målzonen!!! folk var helt galna på lektarna och alla spelarna var helt galna, kan säga att de inte är så ofta som en kicker "throws a touchdown". Tyvärr så fick vi ett straff mot oss, "blocking in the backfield" vilket jag inte helt vet vad det är men så den extra poängen blev inte godkänd vilket kändes sjukt surt... dock så går det försöket om, dock så är blocking in the backfield ett 10 yards penalty så vi fick backa 10 yard och försöka med ett fieldgoal istället, som jag lyckades med så kändes ändå rätt bra, men hade vart roligare och bättre med den andra extra poängen. Hoppas alla förståd min förklaring där, har rätt kass svenska också så vet inte hur de låter men men. Efter matchen så åkte vi hem och kollade film var riktigt trött efter matchen.
Fick nyss veta att vi är seedade nr 7 i hela staten, och kommer möta Silver Creek som är seedade nr 10 kl 1 nästa söndag. Vet inte om de kommer direkt sända matchen men vet att de har hänt förut så ska kolla på de och säga till om den kommer sändas.
 
Lördagen, var det tjejvolleyboll regionals, vilket är ett försteg till delstats tävlingen. Så om det skulle ha vunnit den här distrikt tävlingen så skulle de ha gått till delstats tävlingen. Aja iallfall, åkte in till skolan vid 1 tiden och stannde till kl 3, de förlorade båda sina matcher vilket betydde att de inte gick vidare till nästa steg. Surt, var i alla fall riktigt kul att titta. På kvällen så åt vi ute på en av de mexikanska restuarangerna i stan och efter de hade coopers flickvän och skolans dramaklass/klubb en teaterföreställning på skolan så följde med familjen och kollade på den och åkte sedan hem till en kompis efter. Riktigt rolig föreställning.
 
Söndag, vakna ungefär precis har käkat söndags frukost här borta, har kommit på att det är en tradition, på söndagar så hjälps alla åt att göra riktig amerikansk brunch/frukost, vilket består av, amerikanska choclad pannkakor med sirap såklart, bacon, scrambled eggs. Mums! lite onyttigt men men, vad hade man väntat sig.
 
Aja vart en riktigt rolig vecka med mycke som hänt, glömde bort att säga att jag har fått ett care package från morsan och farsan också, tackar för de! innehöll svenskt godis, julkort att skicka hem till kompisar och släkt och julklappar till mina värdbröder och till mina värdföräldarar. Hoppas alla har det bra där hemma och att det inte är allt för kallt, kan säga bara för att vara lite taskig att de är runt 20 grader och soligt här borta.  Ville bara passa på att säga Grattis på födelsedagen till min Farfar, önskar att jag kunde ha vart med igår när ni firade dig men får säga grattis från andra sidan Atlanten istället.
 
Verkar som att flera har haft problem med att kommentera på inlägg också, ska försöka att fixa de om ni har haft problem med att kommentera på mina blogginlägg så kommentera på mitt facebook inlägg om min blogg.
 
Hare bra, saknar er alla där hemma!!
 
Ciao
 
 
Kevin med Chantz Boba fett hjälm på sig, glömde säga de också, på torsdagen var de ett pep rally för att peppa Volleyball, gymnastics och football som all hade viktiga matcher den här veckan och för att hylla andra lag som gjort bra ifrån sig den här säsongen.
 
Teaterföreställningen!
 
Smoothien som vann bästa garnering!!
Jag Kevin, chantz och Austin om man tittar noga kan man se att de är rätt mycke folk som är ute.
 
Chantz hemmagjorda Boba fett dräkt, riktigt häftig!!!
 
Riktigt dålig bild men var mörkt ute, men ville bara säga att de ser ut som att de är jul men de är egentligen bara en jäkla massa Halloween pynt. Skulle verkligen ha tagit mera bilder, tog inte ens en bild på alla som var ute på trick or treat... aja!!
 

Myhighschoolyear

Här delar jag med mig av mina dagar som utbytesstudent i USA genom bilder, berättelser, videos och annat smått och gott! So Enjoy or Beat it

RSS 2.0